HomePortálGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Pokol és Háború - Igényfelmérés

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

2014Mar30
TémanyitásPokol és Háború - Igényfelmérés

Két dologról szeretném a játékosokat megkérdezni. Mint a topic címéből is kiderül, igényfelmérést szeretnék végezni, tehát hogy az adott dolog mennyire érdekelne titeket. Mindkét témáról a rövidebb verziót írom csak le nagyvonalakban, hogy miről is lenne szó. Kérek minden aktív játékost, aki szeretne bármelyikben is bármilyen formában részt venni, az jelezzen vissza itt, ebben a topicban. Különösen azok, akik Pokol témában érintettek, mert a Pokolhoz köthető karijuk van.


Pokol:

Már volt próbálkozás az oldalon a Pokol behozására, ezúttal azonban szeretnénk ezt kicsit komolyabbra fogni. Új fajként szeretnénk bevezetni őket, Kárhozottak néven. Igazából minden készen van velük kapcsolatban, fajleírás, Bleach hűség, elképzelhetőség, de még helyszínek is lesznek. Ezt majd amikor eljön az ideje, megosztanám a játékosokkal is.
A kérdés az, hogy mennyire lenne igény erre az új kasztra? A céljuk az Emberek Világának a korruptálása lenne, tehát első sorban velük állnának hadban. Nem szeretnék feleslegesen behozni egy kasztot, ha nincs kihasználva (VL-eket is ezért váratom, egyszerűen nem érzem késznek rá az oldalt), azonban én ebben a Pokol dologban látok potenciált. Hasonlóan engedélyköteles lesz, mint például a vaizard. Persze ha lenne igény arra, hogy bevezessük őket.


Háború:

Itt is csak a tömör verziót mondanám. Very Happy Első sorban a shinigamik és az arrancarok érdekeltek (ha beválik, máshol is be lehet vezetni), így végre tényleg kiéleződne az ellentét a két fél között. Tehát valóban hadban állna a két oldal, és a karaterekre hatással lenne az, ami történik.
Az egész egy nagyon egyszerű rendszeren alapulna. Pár soros postokkal néhány nap alatt levihető kis mini KT szerűségek alapján lennének a harcok. Tegyük fel, hogy Soul Society megtámadja LN-t. Ahhoz azonban, hogy bejussanak, meg kell gyengíteniük őket, nem tudják egyből csak úgy heccből lerombolni a palotát. Ellenben lenne például 5 darab pont Hueco Mundoban, ahol területfoglalósdit lehetne játszani. A támadók jönnek, és ha nem érkezik védekezés, vagy a védekezők elbuknak, akkor a terület az övék. Ez pedig mindaddig megy, míg elég területet nem szereznek ahhoz, hogy megtámadhassák Las Nochest.
Ezekért a területfoglalósdikért nem járna jutalom, csak akkor, ha már nagy támadást is intézhetnek. Very Happy
Mindezt most nagyon lebutítva, dióhéjban mondtam el. Remélem, nagyjából sikerült vázolnom, hogy mi is az elképzelés.
Kérdés a játékosoktól, első sorban az aktív shinigamiktól és arrancaroktól. Mennyire lenne kedvetek egy ilyenhez? Szerintem jót tenne az oldalnak, visszatérnénk a Bleach fílinghez kicsit, hiszen ez mégis csak egy shounen. Very Happy Ráadásul reklámnak is jó, hogy mi ilyet is tudunk. Very Happy


Spoiler:
 

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

 Similar topics

-
» Miért vannak más síkok? (Outsiders, Végtelen Háború, Ultimate)
» Aokaze Atsushi
» Apokalipszis Háborúja
» Végtelen Háború sík karakterei
» Odin és Laufey vérvonala (Asgardiak családfája) (Végtelen Háború)
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Pokol és Háború - Igényfelmérés :: Comments

avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 5:52 am by Chiruochiba Airisu
Üdvözlet! ^^

Aktív játékosnak kiáltom ki magam, s ezért veszem is a bátorságot, hogy hozzászóljak a témához, főleg, mert Las Noches igazi királya, señor Wolloh Del Desierto-dono is az én karakterem. Cool

Komolyra fordítva a szót, ez a pokol téma tetszetős, és ezzel, s azzal, hogy kissé átszabdalom a múltját az ember karimnak, talán új életet tudnék belé lehelni. Szóval én támogatom a poklot, viszont akkor legyen valaki, aki a sötét mentor, vagy "káposztás[1]" rivális szerepét betöltené, és tényleg vinné a karaktert, a játékot. Valamint Chifuyu, vagyis Akkun-hime karim játékát is majd, - mikor eredeti személyiségét visszaszerzi, - az előélete miatt, színesíthetné a "káposztás[1]"-ok megjelenése, szóval még inkább támogatom az ötletet. Csak egy kérdés: lesz majd "káposztás tojás[1]" is? Vagyis fő "káposztás[1]"?

Háború: Airisu karakter egyértelműen ellene van, de neki elnézhető. Viszont a másik kettő karim élvonalasan ott szeretne lenni. Yashu, mert "ahogy végzünk az arrancarokkal, újra békésebb lesz a világ", Wolloh meg azért, mert "nehogy megint shinigami legyen itt a főnök". xD Szóval a kétharmados többségi szavazattal meg lett szavazva... *Júzer Airisut visszaülteti, mert se a kapitányi rangja, se a vanília térítő rangja nincs hatással a karakterek közötti szavazásra.* Szóval támogatjuk... vagyis -om, támogatom. ^^

[1]:
 
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 6:05 am by Raimaru Minashaku
[color:2094=4343E0]Sziasztok!

Nos, én is hozzászólnék a témához. A Pokol dolog nagyon tetszik, főleg mert vannak/voltak hosszútávú terveim, amik ilyesmikkel lennének összeköttetésben, de ez még képlékeny, mindenesetre nagyon megörültem, hogy ezt a kiírást láttam. Tehát mindent összevetve, szumma szummarum, támogatom az ötletet, szerintem színesíthetné a dolgot.

A háborúhoz is fűznék néhány gondolatot. Mivel két karakterem van, mindkettő jó harci skillekkel felruházva, ráadásul a shinigamim kifejezetten szereti a harcot, így kiélhetné az ilyen jellegű vágyait. Az arrancarhoz ilyesmit nem tudnék nagyon hozzáfűzni, nem fényezni szeretném, bár jelen helyzetben csak arra futná. Tehát mindkét ötlet egy nagyon nagy Big huge enormous giant TÁMOGATÁSt érdemel a részemről. Very Happy
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 7:28 am by Tia Harribel
Ohhh This Gonna be good. *.*

Na szóval, akkor jelezném a már amúgy is jelzett véleményem a dolgokkal kapcsolatban.

Pokol pörögjön maximumon! Cool Én mindenképp támogatom a poklot, főleg mert készülő karakteremet is átdolgozhatnám kis Kárhozottnak. Persze, ez abszolút másodlagos dolog, és apróra össze is húzza magát amellett az egyetlen érv mellett ami a Pokol mellé szögel, talán örök időkre. ÉLETET VISZ AZ EMBEREK VILÁGÁBA! *.*
Valahogy kezdtem úgy érezni, hogy kezd kihalni az oldal azon része, így aztán megfelelő vérfrissítés, és naggyon sok új játéklehetőség indulhat ki a pokolból. Let's Raise Hell.

Háborúval kapcsolatban szintén leadom a jelzést: TÁMOGATOM mint rendes kissrác a botos bácsit. Az animében sosem fog egymásnak feszülni a két szuperhatalom, de ha ez itt megtörténik az maga lesz a mámor. Szerintem nagyon kell az oldalnak, márcsak azért is, hogy ne csak KT-n és ne csak a karaktereink péniszét erejét, de végre a tudását, és az elméjét, a taktikát is összemérhessük. És végre lesz értelme a csapatmunkázásnak is, a karakterek IC társulásának, és lássuk be: barátságok és ellenségeskedések épülhetnek szorgosan mindkét oldalon.
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 8:50 am by Ukitake Juushirou
No, megpróbálom rövidre fogni, hiszen már úgyis jeleztem a véleményem máshol. Very Happy
Pokol: Remek gondolat, és amit eddig hallottam róla háttérben, szerintem nagyon feldobná az oldalt, és ahogy Tia is mondta: életet vinne az Emberek Világába. Én is észrevettem, hogy kissé pang az az oldal, úgyhogy jó lenne felrázni valamivel, ez pedig egy eléggé kreatív módja lenne. Very Happy
Háború: Bring it on! Személy szerint nagyon jónak tartom, és izgatottan várom a megvalósítását. Nagyon örülnék neki, ha beindulna egy ilyen szál, megadná az igazi hadiállapot hangulatot, mert az, hogy itt-ott egymásba futnak a különböző karik és KT-znak egyet, szerintem már kezdi kimeríteni a lehetőségeket (nem vagyok KT-fan, elnézést, ha megbántok ezzel a véleménnyel valakit, nem áll szándékomban ^^"). Visszatérve területfoglalósdira: pörögjön! *.*

No akkor egy all in all: TÁMOGATOM mindkét indítványt! ^^
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 9:19 am by Eliziana Aberquero
Bú! :3

Na sikerült eljutni odáig, hogy pötyögjek ide és hát jöjjön az enyimé vélemény. A pokollal kapcsolatban azon a véleményen vagyok, hogy rendben, jöjjön. Három karakterem van ami belefolyhatna ebbe a történetszálba, melyből kettő az Emberi Világ képviseletében természetesen beleszállna, hisz úgyis pang az élet abban a világban. A harmadik pedig a szívén viseli (már ha van neki) az egyensúly fennmaradását még úgy is, hogy mindössze csak szociális karakter. Egyszóval támogatom.
Ami a háborút illeti, szintén támogatom. Olyan karakter aki alkalmas háborúzni az említett két hatalom közül mindössze kettő van, de bizonyára mind a kettő részt venne a maga módján a háborúban, még ha az valamiféle KT-féleségben is nyilvánulna meg, a "szent cél" érdekben azt hiszem ki tudnám bírni a dolgot.

Tudom, hogy nem sok dolgot adtam hozzá az eddig elmondottakhoz, de remélem, hogy legalább a támogatás hasznos lesz. ^^
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 9:49 am by Atarashi Miyoko
Waaai~ Miyoko háborúzni akar \o/

Pokol témát tekintve, van egy erősen érintett karim, szóval gondolom bele fogok folyni abba is Suspect

user feljegyzi, hogy sürgősen színt kell váltania, a darkviolet kiégeti a retináját
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Hétf. Márc. 31, 2014 7:57 pm by Sayuki Daisuke
A Pokol téma engem személy szerint nagyon hidegen hagy, sztem a Bleach alapvetően nem erről szól, de mivel useri részről láthatóan elég komoly igény van rá, nem tartom rossz ötletnek a bevezetését.

A háborúsdi viszont nagyon-nagyon jó ötlet, sónenkedős-bunyózós küldikből eddig is mintha kicsit hiány lett volna, KT-ra egyenlő ellenfelet szervezni meg gyakran macerás, szóval tényleg egy jól körülhatárolható niche-et töltene be. *Kalapemel.*

Edit: a területfoglalósdi nem-jutalmazását viszont átgondolnám, sztem valami villámküldikhez hasonló módon lehetne rá osztani (vagy az az ötlet, hogy beszámít a havistatba?), mert így védekező szempontból RP okokon kívül nem igazán látom értelmét odatenni magam. (Az RP okok meg érthető módon háttérbe szorulnak, ha az embernek valamiért épp nincs olyan sok szabadideje, és kétszer meg kell gondolnia, hogy abból a kevésből hova írjon.)
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 1:51 am by Abarai Renji
Na, essünk neki a kecsöpnek, ne hiányozzon a kedves megjegyzésem!

POKOL

Kezdjük az elején: Volt egy kidolgozott tervezet, azzal mi lett?

Második nekifutás: Voltak emberek, akik kidolgozták, velük mi lett?

Jéh, hát még élnek! Azt a mindenségit! :oEzúton is szeretném megköszönni a széles körű és mindenre kiterjedő tájékoztatást a projektért felelős társam nevében is!

Komolyra fordítva a szót, igazán nincs kedvem egy újabb légből kapott és bedöglő kezdeményezés miatt, harmadszor átalakítani a démon karakterem, mert mindenki szarik a fejére. Csodás az új ötlet, de az eddigi EV szervezeteink se működnek tagok és aktivitás hiányában. HAHÓ! Nem azokat kéne előbb fellendíteni valahogy? Tudtommal pont erre maradt félbe törekvés, ami a Pokollal kapcsolatos, de ha egyszer örihari van...

Új kasztot indítani totál felesleges baromság. Kihasználatlan lenne, mert nincs rá játékos kapacitás. A multisok lelkesedése meg ismerjük, hogy az előtörténet és max két post erejéig terjed ki...

STRONGHOLD 2.0

Asszem ezt a remek ötletet, egyszer már leszavaztuk, csak akkor más néven futott, mint nemesi befolyás. Szeretem az mmorpg-s bulikat, meg ismerem a fortolást, de nem itt! Úgy nagyon könnyű megszavaztatni, hogy a részletek kimaradnak, hogy is képzeltétek el! Erre ctrl+v - ctrl+c-t nyomok, ami persze nem teljesen ugyanezt a rendszert takarja, de úgy hiszem a működési elv stimmel:

"Amilyen magas ez a pont, annál inkább nagyobb a befolyása, a hatalma a shinigamik körén. Lehetősége van a játékosoknak, hogy kijátszhassák hatalmuk gyakorlását, illetve döntésük, hogy házukat milyen ügyekbe akarja belemártani.

A birtokod felépítése egyszerű. Ha van elég NP-d hogy hozzácsapd a birtokodhoz a kiszemelt értéket, akkor ezt mint egy technikát megvásárolod, és a vásárolt áruhoz hozzáírt NP árat, hozzáadod az eddigi használatodhoz. Pl.: Max 200 NP-d van. Eddig már felhasználtál 120-at. Megvásárolnék egy parkot, ami most legyen mondjuk 60 NP. Ha megveszem, akkor 180 NP-t használtam el. Még egy parkot nem csaphatok hozzá, mert a hatalmam, és befolyásom nem elég ahhoz, hogy ezt megtegyem.

NP szerzése is viszonylag egyszerű. Ha küldetésben vesz részt a karakter, és mint nemes van jelent, tehát háza ügye miatt vesz részt a küldetésben, vagy egymás között is NP-t átadni, játékok során, ahol két nemes tárgyal, vagy üzleti dolgokat játszanak meg, kaphatnak plusz NP-t.
Az üzletelésnél jó lenne, hogy ha Kon is jegyezné a pontrendszerünknél ezt az NP-t is, hogy ne legyen csalás. Az üzlet gyakorlatilag arról szól, hogy egy ház átad egy másiknak a hatalmából. De például lehet, hogy valami értéket, mondjuk egy parkot, vagy egy csapatot adnak át egymásnak, kicsivel drágábban, ahogyan azt a piac teszi.

A másik NP-jének a csökkentése Very Happy
Intrika. KT, csak szavakban, ahol nem a kard, hanem a szavak forognak. Akár a KT topicban is lehetne ezeket játszani. A végén a staff eldönti, hogy ki a nyertes, és megfelelően díjazzák ezt a dolgot. Lehet, hogy a nyertes nem kap NP-t, de a vesztes veszthet 10-et, vagy bármennyit.
Ha beakad a 0 NP, és egy időn belül elveszítheted a nemességi címed, ergó bukhatod az egy pontot is, amit ad.

Apropó piac Very Happy
Az NP-ből vásárolható áruk ára változik. A piacon egy áru 5 féle árban is vehető. Az első 5 nemes, aki megveszi, megvették. Egymás között aztán lehet átadogatni."


Ha tévedek, én kérek bocsánatot, de ez a pontokért támadunk és többször neki megyünk, hogy bevegyük a várat inkább mmorpg-s szarakodás, mint szerepjátékos shounen haddelhadd! Ehhez újabb pontozás kéne a már meglévő mellett, amit vezetni szintén kényes, ha nem figyelsz rendesen. Ezt nyomon követni meg maga lenne a pokol, csak, hogy témába illő szóviccel éljek! Kevesen vesznek benne részt, gyorsan lepörög, szinte állandóan változik kinek épp, mennyi pontja van egy héten. Ráadásul sok ember szerintem ki is maradna belőle, mint a huzat, mert itt sincs. Kérdem, kik azok, akik naponta x post-ot írnak, mert egész nap gép előtt vannak? Jelenleg egy embert se látok.XD

Az ötlet ellen semmi kivetésem nincs, hogy eresszük egymásnak a két oldalt, de jelzem a WW is megdöglött, pedig szintén globális verekedésről szólt...

Másrészt a két oldal vezetősége, haldoklik. Inaktív kapitányok, hadnagyok, espada-k és fraccion-ok tömkelege...így aztán tényleg van benne potenciál!XD


Spoiler:
 
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 3:41 am by Urahara Kisuke
Haliho!

Akkor én is moderátor karival szeretném most már kimondani: Elegem van belőled Nikka! Az, hogy egy témával kapcsolatban sem tudsz csak derogálni meg demotiválni, amit Vera kiír az egyszerűen felháborító. Nem tudom, hogy hogy gondoltad azt, hogy akármi van mindig csak ugyanazt a shitstormot akarod elindítani. Értem én, hogy te vagy itt a veterán tag, de vegyél már vissza lécci a stílusodból, mert el lehet intézni a dolgokat civilizált emberi módjára is.
Másodsorban a pokolról meg annyit, hogy én annak idején kértelek titeket, hogy osszátok meg a projektet, de nem tettétek; holott nekem is ugyanannyi jogom lett volna ötletelni benne mint bárkinek, aki a staff része. 1. 2. Ha az admin úgy ítéli meg, hogy nem jó amit kitaláltatok, akkor kénye kedve szerint elvehet és hozzáadhat dolgokat. Ez pedig azt jelenti, hogyha változtat a karin akkor változtat. Ha pedig nem, akkor nem.

Ideje elgondolkodnod, hogy mi merre hány méter. Engem lehet ezután anyázni, de az nekem személy szerint nem tetszik, hogy állandón Vera feje fölött akarod a pálcát törni mert neked soha semmi sem tetszik. De próbálkozhatsz azon, hogy elüldözöd innen Verát, csak akkor megnézem, hogy mennyire marad egyben az oldal. Ha szeretsz itt játszani, illetve ügyködni, akkor jobban tennéd, ha kicsit leszállnál a magas lóról és nem degradálnád minden egyes megmozdulásában azt az admint, aki sokkal többet dolgozott ezen az oldalon, mint te aki x éve ugyanúgy itt csücsül.

Urahara ^^
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 4:21 am by Abarai Renji
Tisztázzunk néhány dolgot! Egy a kritika fogalmát! Azért van, hogy az ember tanuljon az esetleges hibákból. Kettő, azért emelem ki, hogy a később felmerülő bökkenőket könnyebben ki lehessen javítani. Olvasd át még egyszer a hozzászólásom! Van benne pro és kontra egyaránt. A harc ellen nincs kifogásom, pusztán jeleztem, hogy mik lehetnek a hátrányai. HYL teljes kudarca és a folyamatosan csappanó aktívság miatt, feltételeztem elfogadható, ha körültekintő az ember, mielőtt új projektbe fog. Nyilvánvaló tényeket közöltem, akár fejre kívánsz állni, akár nem.
Három, tudtommal egyetlen terv sem tökéletes! Négy, szólásszabadság van! Öt, nézz körbe, ki provokálja a shitstorm-ot! A hozzászólásod 99%-a értékelhetetlen személyeskedés, amit más úton is el tudtál volna intézni, de láthatóan te sem ismersz, néhány alapvető gombot és funkciót az oldalon.

A Pokol tervezet Vera-nak tovább lett juttatva, innentől fogva vele számolj el! Az admin-nak valóban joga van felhasználni az ötleteket, de nem diktatúra szerint élünk, tehát a résztvevők megkérdezése ajánlott, sőt előfeltétel! Másrészt megjegyezném, több admin van az oldalon...

u.i: Mélyen megtisztelsz a kedves és hozzáértő szavaiddal!Surprised Tanácsodat köszönöm, de szarok rá!
Nagyon nincs kedvem ebbe beleszólni, mert úgysem lesz jó vége *sighs*
Gyerekek, szerintem ezt itt hagyjuk abba. A veszekedésre senki nem kíváncsi. Én tisztelem mindkét felet, ezzel együtt muszáj megjegyeznem: sokat elárul, hogy ezzel a véleménnyel együtt továbbra is itt folyik a veszekedés. ^^ A legjobb az lenne, ha most mindenki elgondolkodna és megnyugodna egy picikét. Very Happy
Én nem akarok bántani senkit, egyik félnek sem akarom felróni a mostani reakciókban elkövetett hibákat - mindkét oldalról érkeztek. Csak annyit jegyeznék meg halkan: ha valaki nem ért valamit, nincs megtiltva, hogy kérdezzen, válasz mindig érkezik, nem kell azonnal a másikat lehurrogni. ^^ Senkinek nem tesz jót, ha a staff körében a marakodás megy, az meg, ha mindez nyilvánosan, csak ront az egész helyzeten. A játékosok inkább élvezni akarják a játékot, nem a vezetőség vitáit olvasni, belefolyni meg pláne nem. De ez egyéni szuverén vélemény. ^^

Tényleg nem akartam belefolyni, de ennyit most már muszáj volt hozzáfűznöm a dologhoz, mert tarthatatlannak érzem az állapotot. ^^ Játékos szemszögből külön örülnék, ha a staff a személyes problémákat az erre kijelölt csatornákon vezetné le, nem nyilvánosan. Ezzel elsősorban nem a másikat, hanem magatokat járatjátok le. ^^
Köszönöm annak, aki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa ^.^
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 4:46 am by Urahara Kisuke
A poklot én magam is támogatom, ahogyan a háborúzást is. Bár ez tőlem azt hiszem egyértelmű.

ui.: Örülök, hogy szarsz bele az egészbe, nehogy megsértsem a makulátlan egodat. Smile
Illetve Mei, teljesen igazad van, kicsit elragadtattam magam, sorry xD
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 5:41 am by Abarai Renji
"a területfoglalósdi nem-jutalmazását viszont átgondolnám, sztem valami villámküldikhez hasonló módon lehetne rá osztani (vagy az az ötlet, hogy beszámít a havistatba?), mert így védekező szempontból RP okokon kívül nem igazán látom értelmét odatenni magam. (Az RP okok meg érthető módon háttérbe szorulnak, ha az embernek valamiért épp nincs olyan sok szabadideje, és kétszer meg kell gondolnia, hogy abból a kevésből hova írjon." -Sayuki Daisuke

Jaham, az lenne a kérdés, hogy milyen formában akarnánk beépíteni az oldal struktúrájába? Esetleg abban a változatban alternatív maradna? Tehát, ami ott zajlik megtörténik ugyan, de nem az egész fórum történetben csorog végig, hanem kizárólag ott? Ebből is voltak már viták, hogy nem lehet rendesen nyomon követni a küldetésekben végbe menő eseményeket és ilyen gyors talpalós küldikkel kicsit nehéz lenne összeegyeztetni a lassan totyogó nagy küldik hol vannak időben a háborús eseményekhez képest.

A pontozás tényleg kényes kérdés. Az kicsit túlzás lenne, beleszámít a stat-ba, mert ha részt veszel 2-3 villámban, ahová átlag írsz 6-7 rövid post-ot, gyakorlatilag nem kell normál hosszúságú post-ot írnod az 500lp-hez, amiért más órákat görnyed a gépe előtt. A villámos jutalom viszont nem rossz, esetleg ezek lehetnének abban kivételek, hogy fixen jutalmazottak és nincs időkorlát, meddig kell lecsengeniük. Tekintettel arra, senki sem időmilliárdos. Vagy az a megoldás, hogy a győztes oldal résztvevői kapnak jattot? Növelni a csaták alkalmával a jutalom mennyiségét, ha követjük azt az elvet pontokat foglalnak? Ezt úgy kéne elképzelni, hogy a pontot képzeletben x számú körgyűrűre osztjuk, amikért folynak az x csaták? Tehát, ha az egyik fél beljebb jut egy gyűrűn, növekszik a jutalom, de ha leverik őket nagyon minimálisat vesztenek, vagy ha többször nyernek zsinórban, akkor nem nő a jutalom, hogy ne húzzanak el annyira a másik oldaltól, kivéve, amikor elfoglalják az adott pontot, mert akkor nincs miről beszélni? Az én fejemben ez úgy állt köbö össze, hogy egy pontért van x csata, míg beveszik, vagy se (ergo több villámküldi) Tényleg, mi történik, ha nem sikerül? Mármint hány csatától nyilvánítható ki, hogy elbukott a foglalás? Ilyenkor extra jutalom a védőknek? Illetve, miután sikerül megvédeni azt a pont akkor védettséget élvez?

És maga a játék bonyolítása, hogy zajlana? Mármint lenne mesélés, vagy színtiszta adok-kapok és néha beleszól egy kijelölt mesélő, hogy "de ez és ez történik", vagy a megszokott rend, hogy mesélés-reagok-kör vége-mesélés?
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 8:44 am by Ayumu Michiyo
Olvasgattam, gondolkoztam, lehet, én leszek a következő negatív személy (írjátok a csillámnyuszik számlájára, vagy whatever Very Happy), de azért csak leírom már, ami kikívánkozik. Talán nem is az én véleményem mérvadó, tudom, hogy nem én vagyok a legaktívabb játékos, de ilyenkor mindig rám jön a szóf.sás, és nincs rá más gyógymód. Very Happy

Nem mondom, hogy pokolian rossz ötlet lenne ez a poklozódás, de szerintem egyelőre felesleges lenne behozni. Egyrészt kihasználatlan lenne, értem én, hogy arra megy ki az egész, pezsdítsük fel kicsit a fórum életet, meg minden, de szerintem maga a pokol téma olyan elhanyagolt lenne, mint az, hogy valaki quincy, vagy hollow. Saját karaktereimmel tudok, és akarok csak dobálózni, meg nem is akarok általánosítani, de én személy szerint az összes karimat csak mint egyszerű ember kezelem. Nem használom ki magát a blícs részét a dolognak a hétköznapi életükben (értsd kt.-k, küldetések kivételével). Újabb kasztot behozni szintén felesleges lenne, mert abból is vannak kihasználatlanok. Ha mégis van rá kereslet, akkor talán be lehetne illeszteni a mostani pokol-leírásba.

A háborúsdihoz nem igazán tudok mit hozzáfűzni. Nem hiszem, hogy én kihasználnám, ezt a lehetőséget, egyrészt, lusta vagyok rá, hogy bizonyos posztszám fölött teljesítsek egy nap, ez jobb esetben eléri a kettőt, egyébként nem (meglepő Very Happy). A másik, szerintem ez is kihasználatlan lenne. Lehet, hogy elejében játszanának vele, mert új és izgi, de úgy járna, mint az offtopicos cumók egy része, egy darabig boldog-boldogtalan nyomná, aztán ráunnának, mert igazán lényegi dolog nem történne. Na, nem úgy értem, hogy tényleg nem történne lényegi, de nem tudjuk, mégis hány sikeres ostrom kell ahhoz, hogy támadni lehessen. Ugyanakkor azt sem, hogy kipurcanhatnak-e a karik, és akkor ic is megnyekkenek-e, vagy csak tudomásul vesszük megegyezéses alapon, hogy jó, akkor te mostantól kampec vagy, a többi körben, netán nyertes ostrom esetén a további küzdelemben sem vehetsz részt, de egyébként létezik a karid, szóval no para. Szerintem sok a vakfolt ahhoz, hogy ebben a kérdésben biztosan lehessen dönteni.
Ehhez a területezéshez egyébként is rengeteg munkára lenne szükség, amit ugyan nem kétlek, hogy megtörténne, de tényleg valami komoly rendszerre lenne szükség ahhoz, pontosan tudjuk, kinek mekkora a placca, és mennyit csórt el, meg ilyesmik.
Azt is értem, hogy ezek csak ilyen nagyon vázlatosan lettek most felvezetve, mit szólunk hozzá, de így rengeteg kérdés merül fel, és mindenki problémázhat agyra-főre. ^^"

Igyekeztem nem pofátlan lenni, bocs, ha mégis! :3 Tényleg jó ötletek, csak nem biztos, hogy mostanra.
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Kedd Ápr. 01, 2014 11:26 am by Diego Canino
Sziasztok! Akkor véleményezek én is.

Háború:

Tetszik az ötlet, úgyis kicsit kevés volt a konfrontáció a két faj között, én a WW után érkeztem, úgyhogy az én életemből ez teljesen ki is maradt, már nagyon várom.

Van néhány ötletem, amit leírnék.

Először is, a sérülésrendszer, mert a KT-k utáni sérüléseknél nem látom, hogy bárkinek bármi baja lenne akár a következő játékában, és ezen lehetne változtatni.
Két ötletem van ehhez:
1. Legyen valami jutalmazás, amiből levonogatunk annál, aki nagyon súlyosan megsérül.
2. A háborús játékokra az illető bizonyos időtartamra elveszít valami skillt, az lp-je egy részét, vagy csökken egy képzettsége, és ha a következő csatája x időn belül azután lesz, hogy levágták mindkét kezét, akkor nem fogja tudni tökéletesen használni a kardját, és mondjuk a fele a zanjutsuja meg a hakudája. A harc végén mindenkinek leírnák a minuszait, és hogy mennyi idő a rehab. Ezzel szerintem lenne valami tét is, és jobban kéne stratégiailag megtervezni a hadmozdulatokat, nem lenne elég annyi, hogy mindenhová elküldjük a kapitányokat vagy az espadákat, hogy üssék szét, aki jön. Állítólag Soul Society szervezettebb Las Nochesnél, úgyhogy ha úgy tetszik, kapnak egy kis esélyt ezzel. Razz

Másodszor, a vépézés elkerülésére én mindenképp felkérnék semleges mesélőt a harchoz, mert ha valaki egy KT-ban mindig tökéletes, és kivéd mindent, akkor megtehetem, hogy beintek neki, és többet nem játszok vele, de ha egy 5v5 harcban csinálja ezt valaki, azzal elrontja mások szórakozását, meg ezzel meg lehet előzni a vitákat is. Illetve, megelőzni nem lehet, mert akkor a mesélőt fogják piszkálni, de ő legalább megteheti, hogy felmutatja a mesélői bilétáját.

Harmadszor, én megszabnám, hogy hány dolgot lehet csinálni egy körben, esetleg shunpotól/sonidótól függően, mert Kt-ban az a halálom, ha tíznél több támadás meg kidou van belesűrítve egy posztba, és hát kicsit vépé, ha valaki folyamatosan harminc fele támad. És ugye lélekenergiája sem feltétlenül végtelen mindenkinek.

Negyedik az már csak ilyen bónusz-féle: nem tudom, megoldható-e, hogy olyan zárt topicokat csináljon egy admin, amibe beállítja, hogy csak négy-öt általa kijelölt, amúgy teljesen random felhasználó lásson bele, mert akkor lehetne csinálni olyan zárt topicokat, amibe csak az aktuális támadó/védekező csapat tagjai látnak bele, és itt IC kereteken belül meg tudnák beszélni a stratégiájukat harc előtt úgy, hogy a másik fél ne lásson bele még multival sem, ha leskelődni akar. Nem tudom, ez mekkora munka lenne, ha gyorsan megoldható, akkor szerintem jó lenne háború alatt, mert akkor tényleg számítana valamit a stratégia, és nem az nyerne, aki hangosabban üvölti a Bankait.


Pokol:

Ehhez a témához semlegesen állok hozzá, egyrészt, egyáltalán nincs vele semmi problémám, másrészt viszont valószínűtlen, hogy lesz olyan karakterem, aki részt vesz benne, de ha csak ketten vagy hárman játszanak vele, szerintem már megérte bevezetni, ha meg nem játszik vele senki, akkor amúgy sem lesz senkinek az útjában. Ha szimpatikus lesz az ottani játék, utólag lehet, hogy csinálok oda karit, de nem szeretném túlzottan túlvállalni magam.
No, akkor... Csupán az eredeti témával kapcsolatos dolgokra szeretnék válaszolni, valamint kiegészítéseket tenni. Megjegyzem, ha valaki valamit nem ért, akár ezzel, akár bármelyik más dologgal kapcsolatban, amit az oldalon teszek, nyugodtan lehet kérdezni. Nem haragszok meg, ha meg van kérdezve tőlem valami... Személy szerint viszont nem esik jól, hogy ahelyett, hogy értelmes, emberi módon lennének rákérdezve személyesen tőlem a dolgok, csak a nyilvános égetést és lehurrogást kapom. Mintha az is az én hibám lenne, hogy vannak inaktív kapitányaink, hadnagyaink, espadáink... Holott a népszámlálásban is megvolt a lehetőség, hogy mindenki maga döntse el, hogy szeretne-e egyáltalán játszani. Persze ott is csak a kedves szavakat kaptam, mert merészeltem adminként viselkedni az oldalon. Semmi bajom a kritikákkal, nem vagyok tökéletes, senki sem az, és szoktak rossz ötleteim is lenni. De nem tudom, mivel érdemeltem rá erre a hangnemre. Én egy türelmes ember vagyok, de nagyon unom már, hogy nem először, de burkoltan (vagy anélkül) sértegetve vagyok. Érdekes módon mindenki más rendesen meg tudja beszélni velem, ha valami problémája van, akár velem, akár pedig egy-egy admini rendelkezéssel kapcsolatban. Lehet mindenkinek saját véleménye, ez teljesen rendben van. De nem így. Igenis, sértő ez a hangsúly... és igenis, bántó, ahogyan megkapom az ilyen-olyan dolgokat. Nem, valóban nem vagyok az egyedüli admin, mint amire az utóbbi időben néhányan felhívják a figyelmem, ennek ellenére az aktív játékosok többsége mégis hozzám fut, ha valamit szeretne, mert jelenleg én vagyok az, aki aktívan tud foglalkozni ezzel, mert a többi adminnak épp nincs ideje, vagy nem érdekli. Nyilván nem fogok a többi adminhoz futkorászni, amikor tudom jól, hogy baromira nincs idejük vagy kedvük ilyen-olyan apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Nekem pedig lassan a kedvem megy el attól, hogy folytassam az itteni munkám. Ha nem lennének olyan játékosok, akik szeretik, amit csinálok, és akik rendszeresen támogatnak, akkor már rég lemondtam volna az adminságról. Pont az ilyen reakciók meg beszólogatások miatt. Nem a kritikával van a bajom. Hanem annak módjával, és magával a hangsúllyal.
Nem akarok belemenni ebbe a dologba ennél jobban... Azonban nem hiszem, hogy rászolgáltam arra, hogy gyakorlatilag nyilvánosan legyek megalázva. Elnézést emiatt, nem akarom, hogy bárki is magára vegye, sem pedig tovább szítani ezt az egész felesleges és indokolatlan feszültséget. Ennyi azért kikívánkozik belőlem. ^^" A továbbiakban viszont nem leszek hajlandó bűntudatot érezni azért, mert bárkinek bármi problémája van azzal, amit nem, mint személy, mint ember, hanem mint admin teszek. Egyszerűen nincs okom erre.

A személyeskedéseket, és bármi egyebet félretéve válaszolnék a felmerülő kérdésekre, problémákra mindkét témát érintve.

Valóban voltak nekünk olyanjaink, hogy WW és HYL... Sokat gondolkoztam a dolgon, és tanultam az akkor elkövetett hibákból. A szervezés volt rossz első sorban, és ezért nem jöttek össze a dolgok úgy, ahogyan kellene. Az az igazság, hogy a fórumnak egy alapos gatyába rázásra van szüksége, néha pedig muszáj keményebbnek lenni ilyen-olyan dolgokban, hogy az aktívságot, valamint az oldalt összeszedjük.


Háború témában nem véletlenül nem írtam le bővebben a rendszert. Ami gyakorlatilag az apró részleteket leszámítva készen van, és azért van megkérdezve tőletek, fórumtagoktól, hogy tudjuk, kábé kiket érdekelne, kiknek lenne kedvük hozzá. Nyilván ez nem egy kötelező dolog. Ha valakit ez nem izgat, és jobban szeret papás-mamásat, vagy teázgatósat, vagy drámázósat játszani, hát hajrá. Very Happy Michi is leírta, hogy ő ezen játékokat preferálja, amivel semmi gond nincs. Van, akit ez szórakoztat, és van, akit a harc. Meg vannak azok (én ide tartozom), akik valahol a kettő között vannak.
Ez egy shounen oldal, ahová igen sokan regisztrálnak azért, mert szeretnék ennek a világnak ezt a részét is kijátszani - magát a harcot, a viszályokat, a képességeket, és hogy az ő karijának milyen harci képzettségei vannak. Ezért van itt LP, technikák meg pontrendszer. Hogy azok is jól érezzék magukat, akik a shounenkedést szeretik. Mert sokakat igenis, érdekel, hogy legyen meg a karijuknak ez a képessége, érjék el a bankai-t és megmentsék a világot a pusztulástól, hogy aztán zászlójuk alatt egyesüljön minden ember.
Tehát dióhéjban, ezt a felmérést azért készítettem, hogy körülbelül tudjunk számolni, hogy kik azok a júzerek, körülbelül hány karakter az, akik biztosan benne lennének egy ilyenben. Hiszen a rendszer gyakorlatilag már készen van hozzá, azonban finomítást igényel. Ehhez pedig szükséges az, hogy tudjuk, hogy mennyien jönnének.

A tervezetet nem akarom most sem teljes részleteiben kifejteni. Attól félek, hogy az túlzottan összezavarná a játékosokat, bár úgy látom, ez sikerült így is. Ezzel kapcsolatban azért néhány pontot mindenképpen elmagyarázok, hogy mit hogyan is képzeltünk el. ^^ Nem akarom, hogy túlbonyolítottnak tűnjön az egész, hiszen ez egy FRPG, nem pedig egy asztali, s igazából tényleg nem bonyi a rendszer, de ha leírom az egészet, akkor biztosan annak tűnik majd... xD Nem fogok hazudni sem, vannak olyan dolgok, amik még nincsenek kidolgozva benne, még én is keresem rá a megfelelő megoldást, mert az már a finomítás részen, valamit a játékosokon múlik. De idővel ezek is meglesznek persze.
Na, de akkor jöjjenek a dolgok.
 • Jutalmazást azért nem szeretnék háborúra, mert így is rengeteg mindenből lehet már LP-t és ryou-t kapni. Egyszerűen túl sok helyről folyik be LP. Küldik, KT-k, villámok, edzések, havi stat... Aki pedig tényleg aktív, az gyorsan meg tudja szedni magát csak abból, hogy rendszeresen van egy aktív edzése és egy aktív küldetése. Én bevallom őszintén, hogy a villámokra sem akartam jutalmat, hiszen mégis csak az a funkciójuk, hogy élvezhető, gyors játékok legyenek, ne pedig az, hogy plusz egy pontot kapjon a karakter. Na, de azt hiszem, ez már más téma, elkallódtam, sorry... xD Szóval soknak érzem azt, hogy még _erre is_ jutalom legyen. Ezért van kitalálva erre a két kivétel. 1: Minden harcban a leggyengébb karakter valamennyi jutalmat kap (pár száz LP-t, de 500-nál kevesebbet). Így részt vesznek gyengébb karik is. 2: ha nagy csata lesz, ott már rendesen kapnának jutalmat a résztvevő karakterek, és minél több kis csatában vettek részt, annál többet. Valamint van egy bónusz is: ha valakinek nincs például egy bankai pályázatra ötlete, akkor nyugodtan kijátszhatja itt a megszerzését. Jutalom témában lehet változtatni, ha mindenképpen nagyon fontosnak érzitek, de nekem az általam felvázolt a legszimpatikusabb. Így a gyenge karik is motiválva vannak, és arra is remek a lehetőség, hogy valaki megszerezze valamelyik képességét, ha nincs jobb ötlete pályázatra.
 • A nemesi bizgentyűhöz semmi köze ennek. Maximum az ötletadó... De egészen más a rendszere. Fentebb leírt okok miatt nincs kifejtve az egész - egyszerűen túl bonyolultnak fog tűnni tőle. Egyébként nem tartom helyesnek, hogy ki lett másolva egy évekkel ezelőtt írt post a staffból, amit ráadásul ejtettünk is. Ennek mi lett volna a célja? A lejáratáson kívül másra nem tudok asszociálni ebből. ^^"
 • Inaktív kapitányok, espadák, etc... valóban vannak. De ismétlem önmagam - az aktívakat szeretném felmérni, s közülük is azokat, akiket érdekelne ez a dolog, és szívesen játszanának. Jó lenne végre az aktív játékosokkal foglalkozni, és értük tenni dolgokat. Nem pedig az inaktívakon rágódni.
 • Az alternatív világot még megfontolom, igazából ez is egy opció. Tényleges probléma a tervezettel valóban az, hogy nem lehet minden egyes játékost bevonni, és mindenki életére kihatóvá tenni. Ez a része a tervezetnek - hazudni nem fogok - még hiányos, de számításba veszem az alternatív világos megoldást. Nekem egyébként az jutott eszembe, hogy lehetne ez egyszeri alkalmas játék, aminek a végén úgyis lesz egy győztes és egy vesztes fél. Aztán utána IC játékokkal lehetne helyrehozni a dolgokat. Például Las Nochest lerombolják, de a karakterek szépen lassan helyreépítik a dolgokat, ilyenek... De persze ez már játékosokon múlik, hogy nektek mi a szimpatikus. Hiszen így mégis csak egy történetszálat tudnánk vinni az oldalon, ami valljuk be, hiányzik innen.
 • Ugyanehhez a témához hozzátenném: Az, hogy IC beleszólna a karik életébe, kb ilyesmit takar: tételezzük fel, hogy az arankák győztek, és Rukongai egyik külső kerületébe befészkelték magukat. Ez nem jelenti azt, hogy egész Rukongai az övék, viszont számítani kell rá, ha egy shinigami odamegy játszani, akkor betámadhatják őt a lidércek. Vagy tegyük fel, hogy a shinigamik befoglalják a Hollowok Labirintusát. Ettől függetlenül lehet menni oda játszani, de számítani lehet rá, hogy bármikor rájuk támadhatnak shinigamik, mert nekik veszélyes ez a hely.
 • Ha a támadó fél elbukik, akkor később újra lehet próbálni az adott pont bevédését. Védettségnek arra gondoltam, hogy valamivel több pontot kapna a hely "HP-ja" (nem tudok még erre jobb nevet... majd kialakul). Gyakorlatilag erősebb seregre van szükség, vagy több támadóra, hogy újbóli próbálkozás alkalmával be tudják venni azt.
 • Én arra gondoltam, hogy a harcokat egy független mesélő döntené el. Nem mesélne rendesen, csupán ő lenne az, aki eldöntené, hogy melyik támadás talált, mennyire, etc. Csak néhány sorban leírja a tényeket, hogy ez van, és kész. Erre meglennének a szempontok, hogy mindenképpen fair legyen a játék.
 • Sebzésrendszert nem akarok kidolgozni. Gondoltam ilyenre, de lebeszéltek róla. Mert ha ezt kidolgozom, akkor kell HP. Ha kell HP, akkor kell FP, meg kritikus, meg gurulnának a kockák, meg mindenféle miazanyámkínja. A fórumozók nagy része viszont nem tudja, mit jelentenek ezek, és ez így van jól. Iszonyatosan túlbonyolítaná a rendszert, holott a pontrendszernek is az a lényege, hogy egyszerű legyen. Megértsék és használni tudják azok is, akik még sosem láttak ilyet - hogy így elkerüljük a vépézést. Ahelyett, hogy mindenféle dologgal túlbonyolítanánk, a mesélő megadott szempontokat kapna, hogy mire figyeljen egy-egy harc értékelésekor. Ugyan van a pontrendszer kiegészítésére tervezetem (például shikai-bankai feloldás... mindez a legegyszerűbben, hogy semmiképp se legyen túl bonyolult), és szerintem mire bejönnének a háborúk, addigra már készen lesz.
 • Karihalált megfontoltam, de továbbra sem támogatom. Megmondom őszintén, engem kifejezetten zavar, amikor bárki azzal jön, hogy úgy sem ölheted meg a karakterét, mert nincs karihalál az oldalon. Ez nem egy jó mentalitás... De nem szeretem, ha egy fórumos szerepjátékon bármibe beledögölhet az a karakter, akin lehet, hogy éveket dolgoztál. Mert munkád van benne. Nekem a kedvem vette el mindig a játéktól, ha például anno TK-n random sötételf megkéselt mérgezett tőrrel, és kijelentette, hogy halott vagy. Ettől függetlenül a csatákban kettészelhetnek, levághatják kezed-lábad, miegyebek. Kaphatsz tartós sérüléseket, és a 4. osztag sem fog seperc alatt összevarrni. Valamint a következő harcban is akkor vennél részt, ha a sérüléseid már nagyjából rendben vannak (ehhez kellesz te, Airisu xD)
 • Michi, kicsit túlbonyolítottnak látod a dolgot. Very Happy Összesen legfeljebb 5-5 topic lesz (legalábbis jelenleg ennyivel számolok), és ennyi. Very Happy Nem lesz minden egyes topicban ilyen-olyan háború. Csak lenne 5-5 spotpoint, ezek pedig ki is lesznek emelve, hogy egyértelmű legyen, melyikekről van szó. A topichoz pedig megjegyzésnek a címe alá oda lesz írva, hogy épp milyen helyzet van ott. Amúgy nem vagy pofátlan, igazából jókat kérdezel, de azért nem írtam le mindent, mert tényleg hosszú lenne... most is hosszút írok, aztán még mennyi kérdés hátravan xD
 • Di, túlságosan belebonyolódsz a dologba ezekkel az LP megvonásokkal, etc. Ez már így sok lesz picit. >.< Mert túlbonyolult. Very Happy Legtöbb felvetésed fentebb megválaszoltam amúgy, pl sérüléseket, de amit nem, azt most megteszem.
 • A stratégia fontos része az egésznek. Hogy ne legyen vépézés, ezért több külön szabály is be lesz vezetve, például ha valaki NJK-t hoz, annak az első körben meg kell halnia. Még a főkapitánynak is, mert iszonyatosan nagy cheat a 100k LP-jével. Egy júzer egy támadó, és egy védekező csatában lehet majd emellett, és egyik sem lehet ugyanaz a kari. Mert nem tud valaki egyszerre két helyen lenni. Meg azt hiszem, olyat is tervezünk, hogy egy vezető lehet csak egy csatában, hogy ne legyen brutál túlerő.
 • Ha valaki több dolgot akar csinálni egy körben, és össze-vissza sorolnia a támadásait, az megkapja a fejmosást mesélőtől vagy személyesen tőlem. Very Happy
 • A bónusz felvetés nem rossz, bár szerintem ezt privátban is tudja intézni mindenki. Az a baj ezzel, hogy teszem azt, egy espada kitalálja, hogy támadni akar, akkor össze kell gyűjtenie erre a tagokat, etc, etc... és most mindenkihez ezt beállítani, egyszerűen macera. Sokkal egyszerűbb privátban összeszedni az embereket. Multik miatt pedig az megint nem működik, ha csinálnánk egy titkos SS és LN topicot.


Nem lett rövid... de azt hiszem, a felmerülő kérdésekre válaszoltam ezzel kapcsolatban. És még nincs vége... @_@


És akkor... jöhet a Pokol. *tart némi szünetet, kifújja magát bízva abban, hogy ez rövidebb lesz, aztán folytatja*

A témában bármiféle mentegetőzést mellőzni fogok. Azokhoz a tényekhez tartom magam, amik vannak és kész. Meg mindahhoz, amit erről az egész helyzetről tudok. Nem lesz hosszú, remélem. Személyeskedést és bármiféle sértődést, sértettséget pedig mindenki legyen szíves félretenni.

Igen, meg lett bízva két user azzal, hogy készítse el, ÉS beszélje meg ezt azon karik usereivel, akiknek közük van az egészhez. Én azonban úgy értesültem, hogy az utóbbi lépés nem volt megtéve. Egyszerűen annyi üzenetet kaptak Natiék, hogy egéyébként már kész. Volt emellett egy javaslatuk a Pokolhoz, ami egyáltalán nem lett bevezetve.
Annak idején én csináltam egy Pokol leírást, de nem tagadom, hogy az úgy volt rossz, ahogy. Ma már legszívesebben letagadnám, hogy az én művem. xD Azért adtam ki más kézbe a munkát, hátha többre mennek vele. A leírást ki is postoltam még augusztusban véleményezésre, de senkitől nem kaptam rá reakciót. Aztán amikor már kérve lettem arra, hogy szerezzek rá valamit, kértem meg Natiékat, hogy nézzenek rá. Tehát foglalkozva lett vele... és ez valamiért probléma lett.
Én szóltam Himének, hogy Natiék mindenképpen át fognak írni benne néhány dolgot. Erre egyből sértődést kaptam... Én megértem, hogy volt vele munkátok, de én, mint admin indokoltnak éreztem a változtatást. Nem volt rossz a leírás, de nagyon sok dolog nem állta meg a helyét. Valamint a leírás nagy része a Mennyországról szólt, ami a Bleach világában nem létezhet... legalábbis nem ilyen formában. Ami a Bleachben a mennyországnak felelne meg, az körülbelül Soul Society, vagy éppen a Lelkek Királyának a dimenziója. a Nati-Yuke féle Pokol pedig ennek a tényleges ellentétének lett megalkotva.
No, de nem akarok belemenni a részletekbe. Lényeg, hogy voltak benne olyan hiányosságok, amiket muszáj volt kipótolni. Mert magáról a Pokolról gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg. És komolyan mondom... Ami engem viszont kifejezetten zavart, az a keresztény felfogás az egészben. Attól, mert le van benne írva a reinkarnáció szó (ez pedig megint csak a mennyországban volt), még ugyanúgy mindenféle Istenről, meg alapjába véve keresztény gyökerekből eredő nézetekről szólt. S talán pont tegnap lett mondva chaten Himének: lehet angyal karid ettől függetlenül, de az semmiképpen sem lehet Bleachből, csak másik univerzumból... mert ebbe a világba ilyen formában nem illik bele.
Nikka: Semmit sem kell átalakítanod Eijin. Sok dolog meg lett tartva a ti leírásotokból. Én ismerem mindkét tervet, Natiék pedig odafigyeltek arra, hogy ne legyenek a te karakterednél ilyen-olyan radikális változtatások. Talán az egyetlen ilyen, hogy külön pontozásuk lesz. Mindezt azonban igényed szerint veheted igénybe (szóismétlés, yeah), hiszen Eiji egyben shinigami is. Ahogyan azt te jónak látod.

Minden esetre a Pokolból adódóan a többi vitára én mostantól adminként, nem pedig személyként fogok reagálni, bármiféle érzelmet mellőzve. Mert mint ezen hosszú postom elején mondtam, meguntam, hogy nekem kell folyamatosan bűntudatot éreznem azért, mert aktív admin vagyok, és megteszek egy-egy olyan lépést, amit indokoltnak, szükségszerűnek érzek. Elegem van az ebből fakadó vitákból, a sértettségből, és az öriharisosebari hozzáállásból. Nem fogok másokat sértegetni... de a személyes érzelmeket ki fogom zárni a jövőben az admini munkámból. Eddig is mindig próbáltam objektív lenni, ettől függetlenül is.

Jelenleg pedig azt érzem szükségszerűnek, hogy ti ketten elolvassátok a Nati-Yuke féle Poklot. Ennek egy részét már megkaptam privát üzenetben, és a többit is megkapom a közeljövőben. Ha szeretnétek, akkor miután az egészet megkaptam, elküldöm ezeket először nektek, mielőtt rajtunk kívül bárki más látná. Aztán hogy utána mi lesz... Azon meg még gondolkozom.
Üdv! Újra én!

Chiruochiba Airisu, a Negyedik osztag kapitánya, nem sok örömmel, de százszázalékosan elvállalja a harcolók gyógyítását, illetve a gyógyítás koordinálását, viszont! Azt üzeni minden shinigami társának, hogy aki nagyon-nagyon megsérül, az nem fog vaníliás nyalókát kapni. >.> xD
avatar
Jézuskám @.@

Egyébként helló! A szemem kifolyt, mire végigolvastam ezt a regényt, de megérte Very Happy Én nem titkolom, ha te a HP-FP-critical hit-stb dolgokba még bele is mentél volna, részemről ellenkezést váltott volna ki (szóismétlés powa, de nem találtam jobb kifejezést), de azért, amiért te is nemet mondtál: túl bonyolult lenne, kidolgozni is marha sok idő, a kocka gurítás meg ha bejön, az réges-régen rossz, mert az user kedve szerint csal, ahogy akar. Tudom, ez lelkiismeret kérdése, meg ilyenek, de biztos van, aki egy ilyet megkockáztat a karaktere érdekében. Én viszont a helyenkénti egy-egy vezetőt nem biztos, hogy pártolnám, mert így lehet, hogy valaki kimarad, aki részt szeretne venni. Oké, tartalék, meg ilyenek, de nem biztos, hogy sorra kerül, mert egy jó stratéga az egyik oldalra, és megnyerik, mielőtt sorra kerülhetne. Az meg a másik, useri oldalról nézve, hogy ha valaki ilyenkor kimarad, akkor talán jobban átadja magát a fontosabb dolgainak useri szinten, és nem biztos, hogy amikor kell, akkor kéznél lesz. Ez csak egy meglátás természetesen, semmit nem erőltetek. Egyébként it is megengedek magamnak egy kérdést: az NJK halála permanens, vag olyan, mint a KT-k esetében?
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Szer. Ápr. 02, 2014 8:18 am by Sayuki Daisuke
Raimaru Minashaku írta:


Én nem titkolom, ha te a HP-FP-critical hit-stb dolgokba még bele is mentél volna, részemről ellenkezést váltott volna ki

kocka gurítás meg ha bejön, az réges-régen rossz, mert az user kedve szerint csal

Azt azért megjegyezném, hogy rengeteg olyan metódus van, amivel lehet épkézláb sérülésrendszert nemhogy kritikus, meg különválasztott fp, de egyáltalán HP nélkül is kezelni, viszont ha úgyis a játékhoz kijelölt mesélő dönti el, ki hogyan és mennyit sérül, akkor az ilyesmi tényleg felesleges.

Ellenben forumotiont ugyan nem ismerem, viszont a legtöbb fórumos rpg-n van saját kockadobó parancs. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ide is kell egy, de a tények kedvéért mindenképp megjegyzendő, hogy a dolog useri csalás veszélye nélkül is megoldható.
Na, én is írok ide valamit.

Háború: Szerintem ez a háborúskodás igazából csak az arrancaroknak lenne kedvező, mert a shinigamik az én véleményem szerint nem akarnák megtámadni LN-t IC. Ha le akarták volna igázni az arrancarokat akkor már rég megtették volna, mert meg van hozzá az erejük az eredetiben is. A shinigamik feladata az egyensüly fenntartása, SS és az Emberek Világa védelme, nem pedig az arrancarok legyőzése. Meg logikusan nézve, ha shinik fennahtósága alá tartozni HM, akkor a lídércek biztos többet lennének az Emberek Világában és több bajt okoznának. Shini fejjel gondolkozva nekem legalábbis erre tudok gondolni. Meg egyáltalán kinek kéne egy sivatag. Neutral

Pokol: Szerintem nincs semmi gond a pokol bevezetésével, és ha valaki akar ilyen karaktert csinálni, akkor adjuk meg neki a lehetőséget. Bár nem akarok beleszólni a vitába, de Hime nem sérődött be, amikor lett szólva neki, hogy Natiéknak van ötletük a pokolhoz, hanem mondta, hogy jó csak beszéljék meg vele is, mert sokat dolgozott rajta. Legalábbis amikor én ott voltam ez történt, bár nem a legjobb a memóriám, de erre emlékszem, ha viszont nem arról a beszélgetésről van szó, aminél én is jelen voltam, akkor nem szóltam semmit.
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Csüt. Ápr. 03, 2014 7:08 am by Raimaru Minashaku
Sayuki Daisuke írta:


Ellenben forumotiont ugyan nem ismerem, viszont a legtöbb fórumos rpg-n van saját kockadobó parancs. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ide is kell egy, de a tények kedvéért mindenképp megjegyzendő, hogy a dolog useri csalás veszélye nélkül is megoldható.

No akkor még egy indok, hogy a költözésnek lehet némi értelme, bár én ezt úgy tartom megoldhatónak, hogy a kockadobás eredménye publikus legyen. Bár előbbi kijelentésem természetesen csak akkor áll fenn, ha van kedvünk ilyenekkel szöszölni Very Happy
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Csüt. Ápr. 03, 2014 7:24 am by Nara Shizune
Haliho!

Egyébként nem az volt a kérdés, hogy van e rá igény vagy sem? Még a leírás, sem a rendszer nem volt kihirdetve. Vagy üvöltsetek le, ha félre értettem, hogy magát a kérdést néhányunk félre értelmezte?! O.o
avatar
Re: Pokol és Háború - Igényfelmérés
Témanyitás on Csüt. Ápr. 03, 2014 7:49 am by Raimaru Minashaku
De, pont ez volt a kérdés, csak mindenki jön még érvekkel, meg javaslatokkal, nem baj ez Very Happy
avatar
Nnna, most, hogy elmúlt a veszély, én is feltűnni kívánnék! Cool

Először is! Cool

Másodszor meg őrült

Harmadszor pedig akkor lássunk neki Surprised
Tehát, van két ügyünk az első a sör megfelelő hőmérséklete, a másik meg a pálinka köztulajdonná tételének ötlete!
Jajj, ez nem is az én blogom Rolling Eyes
Na mindegy, tehát a pokolhoz nem sok közöm van, így ezt a témát átadnám azoknak, akiknek köze van hozzá, meg természetesen az adminoknak!
A háborút, mint magát, támogatom, mert jó ötletnek tartom, hogy kijátszunk egy háborút, akár ic-s eredménnyel, akár anélkül.
Tekintve, hogy jómagam csak amolyan „nézelődő” szerepet fogok betölteni, szeretnék jelentkezni, akár egy közömbös mesélő szerepére is, amennyiben, ebből hiány lenne Surprised
Valamint természetesen, ha az illetékeseknek is megfelelek >.>
 

Pokol és Háború - Igényfelmérés

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 

1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-=Bleach Szerepjáték=- :: Szabályzat és egyéb dolgok ::   :: Fórum élet :: Hírek-
Ugrás: